Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Hypotheek oversluiten? Wanneer is dat verstandig?

Uw hypotheek oversluiten betekent dat u uw huidige hypotheek aflost en dat u een nieuwe hypotheek afsluit bij uw huidige- of een nieuwe geldverstrekker. De rentes zijn op dit moment historisch laag en dit is voor u misschien wel hét moment om uw hypotheek over te sluiten en uw maandlasten te verlagen.

Als u lagere maandlasten wenst

De rentes zijn momenteel historisch laag. Als u een hogere rente betaalt, is het wellicht verstandig uw hypotheek over te sluiten om te kunnen profiteren van lagere maandlasten.

Als de rentevaste periode afloopt

Is uw rentevaste periode bijna voorbij? Dan is dit dé kans om te kijken of oversluiten voor u voordelig is. Dit kan vaak zonder boete. Het oversluiten van uw hypotheek levert in dit geval dus alleen maar voordeel op!

Als uw persoonlijke situatie wijzigt

Een nieuwe baan? Uw gezinssamenstelling is veranderd? Of u heeft een erfenis ontvangen? Sluit dan over naar een hypotheek die past bij uw nieuwe situatie.

Als u wilt verbouwen

Plannen om te verbouwen? Om uw verbouwing te financieren, kunt u geld lenen, bijvoorbeeld door uw hypotheek over te sluiten. Dan verhoogt u uw hypotheek en kunt u dat geld in uw verbouwing investeren.

Als uw huis overwaarde heeft

Als u veel geld in de stenen van uw woning heeft zitten, kunt u een lagere hypotheekrente krijgen op uw hypotheek. Zo bespaart u veel geld.

Loopt je rentevaste periode bijna af of ben je van plan een nieuw huis te kopen? Ook dan kan oversluiten van je hypotheek voor jou financieel heel aantrekkelijk zijn.

Wil jij weten of oversluiten voor jou slim is? Hypotheek & Advies zet alles over het oversluiten van je hypotheek op een rijtje.

Kosten oversluiten

Uw hypotheek oversluiten, kost geld. U sluit namelijk een nieuwe hypotheek af en u lost uw oude af. U betaalt voor het oversluiten onder andere: notariskosten, advieskosten en taxatiekosten. Afhankelijk van uw rentevaste periode betaald u voor het oversluiten van uw hypotheek ook eenmalig een boete.

Bent u van plan om uw hypotheek over te sluiten, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten en de baten. Hypotheek & Advies bekijkt samen met u of het oversluiten van uw hypotheek voor u gunstig is.

Kom in contact - Hypotheekadviesgesprek

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Het eerste hypotheekadviesgesprek is gratis.