Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Is het slim om nu mijn hypotheek over te sluiten?

Naast gezondheidsrisico’s brengt de coronacrisis economische onzekerheid met zich mee. Bijna alle hypotheekverstrekkers hebben daardoor de rente iets verhoogd. Betekent dit dat u uw hypotheek nu snel moet oversluiten?

Kleine stijging

Nooit eerder zijn er zoveel hypotheekaanvragen geweest als in de afgelopen maand. Het is dan ook voor het eerst sinds 2018 dat de hypotheekrente weer iets omhoog gaat. Maar we moeten het niet erger maken dan het is: de hypotheekrente staat nog altijd erg laag. Zelfs lager dan in januari van dit jaar!

Het gaat dan ook om een zeer kleine stijging van 0,1% tot 0,3%. Om dit in perspectief te zetten: op een hypotheek van € 240.000 scheelt dat tussen de € 20 en € 60 bruto per maand. Als u dat afweegt tegen de kosten van oversluiten, is dat laatste lang niet altijd interessant.

Boeterente

Als u een lopende hypotheek wilt oversluiten, moet u boeterente betalen. Dit is het bedrag dat de bank misloopt omdat u het contract openbreekt. Afhankelijk van het verschil tussen de oude en de nieuwe hypotheekrente en de nog resterende looptijd, kan deze boete flink oplopen.

Andere kosten

Daarnaast moet u rekening houden met de advieskosten. En als u uw nieuwe hypotheek bij een andere geldverstrekker afsluit, komen daar waarschijnlijk nog taxatie- en notariskosten bij. Daarmee loopt het oversluiten van uw hypotheek behoorlijk in de papieren!

Beste keuze

Of het slim is om uw hypotheek over te sluiten, hangt dus af van veel meer zaken dan alleen de hoogte van de hypotheekrente. Wilt u weten wat voor u de beste keuze is? Neem dan contact op met Hypotheek en Advies.

Kom in contact

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Het eerste hypotheekadviesgesprek is gratis.