Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Besparen op energiekosten, hoe doet u dat?

Wonen is best duur. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen eraan op. Naast de huur of de hypotheek heeft u nog andere woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, uw woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral dit laatste is een flinke kostenpost.

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening is in Nederland ongeveer € 1.800 per jaar. Zo’n € 1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woont u in een appartement? Dan zult u wat minder energie gebruiken. Maar heeft u een (half-)vrijstaande woning, dan bent u juist duurder uit.

Besparen

Het goede nieuws is dat bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Door uw huis te verduurzamen, maar ook door uw gedrag aan te passen. Wist u bijvoorbeeld dat korter douchen een gemiddeld gezin zo maar € 100 per jaar oplevert?

Doe de DuurzaamheidScan

Een duurzaam huis heeft goede isolatie, een energiezuinige verwarming en liefst ook zonnepanelen op het dak. Wilt u weten wat u kunt doen? Doe dan onze DuurzaamheidScan. Binnen een paar minuten weet u dan precies welke verbeterpunten er zijn, wat dat ongeveer kost én wat het oplevert.

Huis meer waard

Als u uw huis duurzamer maakt, krijgt het een beter energielabel. En hoe hoger het energielabel, hoe meer uw huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000 meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. En als u de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Verbouwing financieren

U kunt de verduurzaming van uw huis op verschillende manieren bekostigen. Met spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Mogelijkheden op een rij

Heeft u nog vragen over dit artikel of wil je weten hoe jij jouw duurzame huis het beste kunt financieren? Maak dan eens een afspraak. Wij zetten uw mogelijkheden graag voor u op een rij. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Bekijk dit artikel ook op LevenWonen. Hier vind je meer nieuws en tips over zorgeloos leven en prettig wonen!