Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Let op! Geld lenen kost geld

Aflossen op je hypotheek in 2020? Laat je goed adviseren!

Overweegt u om binnenkort een deel van uw hypotheek af te lossen? Bijvoorbeeld met een eindejaarsbonus, een schenking, een erfenis of spaargeld? Laat u dan eerst goed adviseren!

Aflossingsblij

Vorig jaar is de campagne Aflossingsblij van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) van start gegaan. Dit najaar zijn ook de verzekeraars aangehaakt. Het doel van deze campagne is om consumenten met een aflossingsvrije hypotheek in actie te laten komen. Bijvoorbeeld door deze (deels) af te lossen.

Drie mogelijke probleemsituaties

Dit is soms terecht, maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Er zijn drie situaties waarin een aflossingsvrije hypotheek tot problemen kan leiden:

  • De hypotheek loopt over enkele jaren af .
  • U mag binnenkort geen hypotheekrente meer aftrekken .
  • U gaat bijna met pensioen.

Zeker als meerdere van deze situaties zich tegelijkertijd voordoen, bestaat de kans dat u in de problemen komt. Dat ziet u terug in recente nieuwsberichten over met name oudere mensen die hierdoor misschien gedwongen worden om hun huis te verkopen.

Nadelig

Maar let op: aflossen kan ook nadelig uitpakken. Want als u al uw spaargeld in stenen stopt, loopt u het risico dat u een financiële tegenslag niet meer kunt opvangen. Of geen potje meer hebt om uw inkomen mee aan te vullen als u minder geld krijgt omdat u met pensioen gaat of vanwege werkloosheid.

Oproep is geen advies

Daarom is het belangrijk om goed advies in te winnen. Alleen een oproep om af te lossen is geen advies. Wilt u toch gehoor geven aan zo’n oproep? Vraag dan altijd een schriftelijke bevestiging aan uw hypotheekverstrekker. Mocht later blijken dat aflossen onverstandig was, dan kunt u bewijzen dat u het op advies hebt gedaan en staat u juridisch sterker.

Verder kijken dan alleen de hypotheek

Maar zelfs als u zo’n bevestiging heeft, blijft het verstandig om daarnaast gedegen advies in te winnen. Een goede adviseur kijkt namelijk verder dan alleen de hypotheek. Die brengt uw financiën van nu én de toekomst in kaart . Wilt u daar meer over weten? Neem dan eens contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie.

Kom in contact - Hypotheekadviesgesprek

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Het eerste hypotheekadviesgesprek is gratis.